Konec čipových karet Arriva

06.12.2021 09:24

Společnost Arriva oznámila, že se od neděle 12. prosince 2021 na Mladoboleslavsko rozšíří systém Pražské integrované dopravy (PID), což způsobí, že všechny současné linky budou nahrazeny linkami novými v systému PID. Změny nebudou jen v jízdních řádech, trasách a zastávkách, ale také v tom, jak cestující zaplatí za jízdenku. Čipové karty, které Arriva vydávala, přestanou fungovat a nebude jimi možné v autobusech Arrivy zaplatit. Kromě hotovosti si cestující koupí jízdenku pomocí Lítačky nebo platební karty stejně jednoduše jako za nákup v obchodě.

Podrobnosti od spol. Arriva níže:

Po dlouhých přípravách se druhou prosincovou neděli rozjedou naše autobusy na Mladoboleslavsku v systému Pražské integrované dopravy. Nově se díky integraci objeví třeba na lince z hlavního města do Liberce nebo Jičína. Kvůli reorganizaci se naopak rozloučí po dlouhých desetiletích s řadou měst, obcí a vesniček v části území od Benátek nad Jizerou k Brandýsu nad Labem nebo Mšenu.

Kromě nových linek a jízdních řádů jsou pro cestující od neděle 12. prosince připraveny i jiné způsoby odbavení a jízdenky. K dispozici budou nejen ty pro jednotlivou jízdu, ale i časové, třeba na měsíc a další období. Kompletní podrobnosti k jízdním řádům a odbavení naleznete na webových stránkách PID www.pid.cz, zavolat můžete také na infolinku PID 234 704 560. V našich autobusech a v informačním centru na autobusovém nádraží v Mladé Boleslavi jsou k dispozici vytištěné brožury s jízdními řády a dalšími informacemi k novému systému. Stáhnout si ji zájemci mohou také v elektronické podobě z webu www.pid.cz nebo z našich stránek www.arriva.cz.

Kvůli jinému způsobu odbavení nebude možné od neděle 12. prosince zaplatit v našich autobusech na Mladoboleslavsku čipovou kartou Arrivy Střední Čechy, případně dříve vydanými kartami od firmy Transcentrum, od Dopravního podniku Mladá Boleslav, Bus Line a ČSAD Liberec. Nové odbavovací zařízení čipové karty, které se na Mladoboleslavsku používají přes 15 let, bohužel nenačte. Jízdenku v rámci PID ale zaplatíte v hotovosti, Lítačkou nebo platební kartou stejně jednoduše jako v obchodě pípnutím si za nákup.

Čipovou kartu Arrivy lze ale i nadále používat k zaplacení jednotlivých jízdenek v MHD Mladá Boleslav. Doporučujeme, abyste si na dosluhující karty dobíjeli už jen takové částky, které můžete do 11. prosince projezdit. Pokud ale částku nevyčerpáte, nemusíte se obávat, že o peníze přijdete. Kartu můžete použít v MHD Mladá Boleslav nebo si po novém roce požádat o vyplacení peněz na bankovní účet. V případě dalších dotazů nás kontaktujte na telefonním čísle 326 710 711 nebo na e-mailu info.mb@arriva.cz.

Kartu PID Lítačka je možné si vyřídit on-line nebo na příslušných pobočkách, v Mladé Boleslavi například na autobusovém nádraží v pokladně ČD.

V případě připomínek k jízdním řádům doporučujeme obrátit se na zástupce obcí s nimiž jsou jízdní řády projednávány. Možné je oslovit i organizaci IDSK podnety@idsk.cz, která integraci do systému PID připravuje. Arriva Střední Čechy už jízdní řády netvoří.

Zpět